Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

SENATOR Doina Federovici: „Vom vota în procedură de urgență, proiectul de lege prin care părinții își pot lua liber de la muncă pentru a sta acasă cu copiii în situația închiderii temporare a școlilor”

10 martie 2020 | Politica

In contextul crizei provocate de COVIT-19 si ultimele masuri luate de guvern privind inchiderea scolilor pe o anumita perioada de timp , senatorul Doina Federovici, a declarat ca partidul din care face parte va iniția o lege pentru ca părinții să poată sta acasă cu copii.

Până când PNL va înțelege să renunțe la agenda politică personală, cum ar fi consultările pe tema alegerilor locale sau anticipatele, PSD va continua să facă lucruri concrete:
Lege PSD pentru ca părinții să poată sta acasă cu copii, pe perioada închiderii școlilor.
La inițiativa PSD, Comisia de muncă a Camerei Deputaților s-a întrunit în regim de urgență pentru a aproba un amendament ce vizează plata zilelor în care unul dintre părinți e nevoit să stea acasă cu copii, în urma sistării cursurilor. Așadar vom vota joi, în procedură de urgență, proiectul de lege prin care părinții își pot lua liber de la muncă pentru a sta acasă cu copiii în situația închiderii temporare a școlilor și am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator să se deconteze din taxele și impozitele colectate de stat de la firme. Situația putea fi rezolvată astăzi însă reprezentanții guvernului au solicitat termen până joi pentru a veni cu o altă soluție de finanțare.
2. Vom susține în Parlament și în comunitățile conduse de aleși locali PSD toate măsurile menite să contracareze efectele pericolului reprezentat de coronavirus.
3. Vom vota în regim de urgență toate măsurile legislative absolut necesare în acest context pe care domnul Raed Arafat le-a transmis Parlamentului. De exemplu, suplimentarea stocurilor de medicamente și materiale sanitare și asigurarea finanțării acestora.
4. În colaborare cu mediul de afaceri, vom lansa în dezbatere publică o serie de măsuri concrete pentru a reduce efectul economic al epidemiei de coronavirus.

Secretarul de stat Raed Arafad – șeful grupului de suport tehnico-stiintific pentru combaterea coronavirus – a fost singurul reprezentant al autorităților care a dat curs apelului lansat de PSD și a trimis în Parlament solicitări de modificări ale legislației necesare pentru a crește eficiența intervențiilor în fața epidemiei virale actuale. Din propunerile lui Raed Arafat rezultă că guvernul nu are capacitatea de a reacționa eficient pentru combaterea epidemiei. Nu poate lua bani din Fondul de urgență pentru IGSU, iar instituția nu poate lua măsuri urgente. Este fals ce spune Iohannis că țara e guvernată. E nevoie de legiferarea Parlamentului, nu de dizolvarea acestei instituții, pentru anticipatele lui Iohannis.

România are nevoie de instituții funcționale și de măsuri urgente. Este vorba despre o chestiune esențială, respectiv de banii necesari, de alocarea fondurilor, în contextul în care guvernul actual este demis și nu are atribuții depline, nu poate adopta nici ordonanțe simple și nici de urgență.
PSD, consecvent angajamentului de a sprijini orice acțiune utilă asigurării siguranței cetățenilor, va acționa pentru ca aceste ajustări legislative să fie adoptate urgent și solicită tuturor grupurilor parlamentare să se alăture acestui demers”
„.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri