Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

„Șezătorile Iernii” încep duminică în comuna Tudora

18 februarie 2023 | Fără categorie

Prima activitate a „Șezătorilor Iernii”, manifestare cu o tradiție de 32 de ani în județul Botoșani, se va desfășura, duminică 19 februarie, în comuna Tudora. Șezătorile propriu-zise, în care vor fi aduse la lumină oamenii și tradițiile locului, vor fi urmate de tradiționalele “Baluri ale gospodarilor”, în care va răsuna muzica tradițională de fanfară.

Prima întâlnire a publicului cu lumea satului românesc va avea loc, duminică, începând cu ora 15 la Căminul Cultural Tudora. Participă Ansamblul Tudoreanca, elevi și cadre didactice ai Școlii Gimnaziale „Tiberiu Crudu” Tudora, scriitori botoșăneni, soliști colaboratori ai CJCPCT Botoșani și Fanfara Tudoreanca.

Botoșănenii vor sărbători Dragobetele sâmbătă, 25 febrruarie la Căminul Cultural din localitatea Dângeni, unde își dau întâlnire Ansamblul „Hora Dângeneană”, cu elevi și cadre didactice ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Dângeni, scriitori botoșăneni soliști colaboratori ai CJCPCT Botoșani și Fanfara din Vorona.

Aceste activități se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, al Primăriei și Consiliului Local Tudora, al Primăriei și Consiliului Local Dângeni.

Cu această ocazie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, va fi lansat proiectul „10 pentru folclor”. Acesta se dorește a fi un opțional de folclor pentru școlile din județul Botoșani.

Manifestarea este inclusă în seria activităților prin care Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani va sărbători 55 de ani de la înființare.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri