Cele mai citite

loader-image
Botoșani
16:37, 20 aprilie 2024
temperature icon 16°C
cer acoperit de nori
Humidity 44 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 10 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:14
Sunset Sunset: 19:09

Ultimele Știri

FOTO/ Și în comuna George Enescu, luna lui Făurar aduce lumea satului laolaltă, în vatra satului

25 februarie 2024 | Eveniment, TOP Stiri

Cum credeți că își petreceau oamenii de la sate duminicile și zilele de sărbătoare? La Șezătoare. Un obicei împământenit, pe care îl respectau cu sfințenie strămoșii noștri din fiecare cătun, astăzi este reeditat, dar numai cu scopul de a conserva datinile și tradițiile populare românești.

Acolo copiii, tinerii și bătrânii, vecinii și neamurile, după ce își isprăvesc treburile de peste zi, se întâlnesc, povestesc, cântă, lucrează și petrec. Păstrează obiceiurile…

Mai liniștiți în perioada aceasta a anului, adunați cu mic cu mare, oamenii satului se ajută la treburile gospodărești, dar este și o ocazie plăcută de a munci și de a petrece timpul în zilele lungi de iarnă.

Șezătorile iernii, organizate de Centrul de Creație a ajuns, în acest an, și în comuna George Enescu.

Şezătoarea a scos în evidenţă eminamente folclorul – cântecul şi jocul popular, punându-se în scenă prezentarea obiceiurilor din strămoși.

La eveniment, alaturi de primarul comunei Tony Murariu, s-au aflat pentru câteva ore și oaspeți de seamă, între care președintele CJ Botoșani, Doina Federovici, vicepreședintele CJ , Dorin Birta, parlamentarul Dan Șlincu, subprefectul Paula Berențan, consilieri județeni, și primari din comunele învecinate.

Foto: facebook Doina Federovici

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri