Șofer de tir, aflat la volan în plină zi, sub influența băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au identificat, în trafic, un cetățean ucrainean care conducea un ansamblu rutier, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În punctul de Trecere a Frontierei Stânca/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetățean din Republica Ucraina, în vârstă de 50 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap-tractor și remorcă, ambele înmatriculate în Ucraina.
La controlul de frontieră, poliţiştii au observat că bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10, Ștefănești, pentru a fi testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost informată că urmează să fie însoțită la Institutul de Medicină Legală Botoșani, cu scopul prelevării de probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge. Conducătorul auto a refuzat prelevarea de probe biologice.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

(Visited 15 times, 4 visits today)