Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Spectacol accesibilizat pentru persoanele cu deficiențe

13 octombrie 2023 | Cultura

Cerere pentru…normalitate!

Pentru prima dată în zona Moldovei, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită persoanele cu deficiențe senzoriale la teatru dezvoltând un proiect în parteneriat cu Liceul Special „Moldova”, Asociația Surzilor din România, filiala Botoșani și Asociația Nevăzătorilor Botoșani.

Pe 19 octombrie de la ora 17.00, în sala cinematografului „Unirea” se joacă „Cerere în căsătorie”, un spectacol în regia lui Mihai Donțu. Din distribuție fac parte Silvia Răileanu, Cezar Amitroaei și Radu Dragoș.

Daniel Hliban, director Asociația Națională a surzilor, filiala Botoșani, interpret autorizat al limbajului mimico-gestual va realiza traducerea pentru persoanele hipoacuzice iar Teatrul „Mihai Eminescu” asigură descrierea narativă pentru persoanele cu deficiențe de văz.

În România trăiesc aproximativ 88.000 de persoane cu deficiențe de vedere și 23.000 de persoane cu deficiențe de auz. Se vorbește în țara noastră și prin lume despre nevoia de incluziune. Există un design universal de învățare (modelul DUI) pentru facilitarea incluziunii dar el e ca o Fata Morgana, se vede în zare dar de multe ori nu există, e doar o iluzie. Și dacă spre incluziunea școlară s-au mai făcut pași, către incluziunea culturală întămplările sunt tratate ca fiind excepție.

Teatrul „Mihai Eminescu” își dorește ca acesta să fie doar începutul, acum acest spectacol este o întâmplare inedită și prima din istoria instituției dar sperăm să devină normalitate! Persoanele cu deficiențe senzoriale au dreptul de a fi în sala de spectacole!

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri