Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Străinii din Botoșani care vor să voteze la europarlamentare trebuie să se înscrie în baza de date

18 martie 2014 | Administratie

euroCetăţenii din alte state comunitare ce doresc să participe la scrutinul pentru alegerile europarlamentare, au la dispoziţie 10 zile pentru a se înscrie în baza de date. Aceştia vor trebui să depună până pe 26 martie o cerere la primăria unităţii teritoriale unde au noul domiciliu sau reşedinţa, astfel încât să poată fi înscrişi în listele electorale speciale. Cerinţa de depunere a înscrisului este prevăzută în art. 12 al legii privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European şi se referă la cetăţenii cu drept de vot ai statelor membre ale Uniunii Europene, altele decât România, care au domiciliul sau reşedinţa la noi în ţară. Cererile se depun cel mai târziu cu 60 de zile înaintea zilei de referinţă şi trebuie însoţite de o copie a unui document de identitate valabil.
Modelul şi cuprinsul cererii sunt stabilite printr-o hotărâre de guvern din 2009, modificată în februarie acest an. La nivelul primăriilor sunt, probabil, cunoscute aceste detalii, însă toţi primarii şi secretarii din judeţ vor fi instruiţi suplimentar în privinţa acestor modificări a explicat subprefectul Sebastian Tocariu, invitând cetăţenii străini aflaţi în Botoşani să parcurgă paşii legali şi să participe astfel la alegerile pentru parlamentarii UE. Votanţii străini aflaţi pe teritoriul botoşănean vor putea opta pentru desemnarea în forul legislativ european, alegând dintre candidaţii puşi în competiţie de către factorii politici români.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri