Cele mai citite

loader-image
Botoșani
20:37, 26 iulie 2024
temperature icon 19°C
cer fragmentat
Humidity 94 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 7 Km/h
Clouds Clouds: 55%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:43
Sunset Sunset: 19:56

Ultimele Știri

Sute de copii au sărbătorit alături de pompieri, de ziua lor

1 iunie 2024 | Eveniment

. Aceștia au venit în fața Prefecturii Botoșani, încă de la primele ore ale dimineții, curioși să vadă îndeaproape autospecialele folosite de salvatori în misiunile operative și să cunoască eroii în uniformă.

Au fost surprinși să vadă că salvatorii botoșăneni i-au așteptat cu baloane colorate sub formă de mașini de pompieri sau cu personajele lor preferate din desenele animate.

Și pentru că cele mai frumoase povești sunt pline de aventuri, plimbarea cu șenilată, tiroliana alpiniștilor, dar și întâlnirea cu Pompierul Sam, au fost o parte dintre surprizele cu care i-au așteptat salvatorii, pe sărbătoriți.

Cei mai îndrăzneți au văzut cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi al căştilor de protecţie, dar au și testat presiunea furtunele ca și cum ar fi stins un incendiu imaginar.

De la paramedicii SMURD au aflat cum pot ajuta o persoană care se află într-o situație critică.

Pirotehnicienii le-au prezentat cele mai frecvente elemente de muniție, rămase neexplodate din timpul celor două conflicte armate, care sunt descoperite pe raza județului Botoșani, autospeciala pirotehnică, aparatura și echipamentele cu care intervin în astfel de situații.

Însă, de departe, centrul distracției a fost tiroliana. Dornici și curajoși, copiii au așteptat la cozi interminabile pentru a experimenta coborârea pe tiroliană.

Și dacă tot le-au stârnit curiozitatea și i-au asaltat cu întrebări, pompierii le-au explicat celor mici, pe înțelesul lor, despre lucrurile pe care nu trebuie să le facă pentru că sunt periculoase și le-am dat sfaturi despre cum își pot petrece timpul liber aflând informații care le vor fi de folos, în viitor.

Chiar dacă activitățile au fost dedicate copiilor, nu au fost neglijați nici părinții. Aceștia au primit o serie de recomandări și măsuri pe care trebuie să le adopte astfel încât copiii să fie în siguranță, acasă, pe stradă sau la locul de joacă, astfel:

1. Atunci când gătiți, nu lăsați copilul aproape de aragaz sau de locul în care ați pus recipiente cu lichid fierbinte.

2. Chibriturile, brichetele și alte obiecte asemănătoare nu trebuie lăsate la îndemâna acestora!

3. Aparatele electrocasnice trebuie depozitate în locuri inaccesibile celor mici!

4. Asigurați ferestrele, ușile, pentru a nu permite accesul copilului, nesupravegheat, la scări sau balcon!

5. Ascundeți firele electrice sau cablurile în spatele mobilei deoarece copilul poate să tragă de ele și să răstoarne obiectele!

6. Nu îi lăsați să umble la prize pentru a nu se curenta sau pentru a nu produce un incendiu! Folosiți accesorii de protecție a prizelor!

7. Acoperiți fântâna cu capac! La fel, acoperiți cu capace (mai grele) orice alt vas cu apă din curte sau casă: cratiţe mari, găleţi, căzi, butoaie, etc.

8. Zăvorul este important în prevenirea accidentelor. Dacă aveţi toaletă în curte, formaţi-vă un obicei de a închide uşa cu zăvorul/cârligul.

9. Orice groapă este un pericol pentru copilul mic. Ingrădiți aceste zone!

10. Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici!

Acțiunea de astăzi a fost organizată de Instituția Prefectului Județul Botoșani în colaborare cu pompierii, polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră, pentru a marca Ziua Internațională a Copilului și a urmărit dezvoltarea unui comportament preventiv în rândul copiilor.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri