Sute de credincioși la sfințirea Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”

Slujbă arhierească cu mare folos pentru creștinii ortodocși din județul Botoșani. Înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române din țară și de peste hotare au săvârșit, duminică, slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”.

Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și IPS Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Sute de credincioși de toate vârstele, dar și autorități locale, s-au rugat împreună în lăcașul de cult ridicat în curtea Spitalului de Copii, acolo unde Dumnezeu ascultă rugile părinților pentru sănătatea copiilor lor. Între aceștia, președintele CJ Doina Federovici, primarul Cosmin Andrei dar și mai mulți consilieri județeni.

În ultimii 10 ani la Biserica din curtea Spitalului de Copii au fost efectuate o serie de lucrări precum pictura interioară în tehnica frescă, catapeteasma, iconostasele celor doi sfinți ocrotitori și strane.

Pentru contribuția sa la această lucrare duhovnicească, preotul Marius Ciobanu a primit Crucea Moldavă, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, iar autoritățile locale au primit diplome de vrednicie.

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Botoşani, a fost construită în perioada 2009 – 2010, şi a fost sfinţită în ziua de 14 noiembrie 2010 de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

(Visited 81 times, 1 visits today)