Cele mai citite

loader-image
Botoșani
05:03, 29 februarie 2024
temperature icon 3°C
cer acoperit de nori
Humidity 86 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 7 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

Sute de elevi învățați de pompieri să salveze vieți

26 august 2023 | Eveniment

Pompierii botoșăneni au continuat acțiunile de informare și educare preventivă cu copiii prezenți la școlile de vară, organizate de preoți.

Numai în această săptămână, peste 200 de copii înscriși la școlile de vară de la parohiile „Pogorârea Sfântului Duh” Baranca, comuna Hudești și „Sfântul Mare Mucenic Varvara” Dragalina, comuna Hlipiceni, au fost angrenați în astfel de activități, care au implicat și exerciții practice.

Salvatorii le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Simona Jitaru și Constantin Posteucă, voluntari în cadrul programului național „Salvator din Pasiune”, i-au învățat cum să execute corect manevrele de acordare a primului ajutor, ce trebuie să facă dacă observă o persoană care se îneacă cu alimente și cum trebuie să asigure victim corect în poziția lateral de siguranță.

Copiii au aflat și în ce situații pompierii intervin cu autospeciala de stingere cu apă și spumă, dar și cum se folosește fiecare accesoriu.

Pe rând, au probat echipamentele de protecție folisite de salvatori pe timpul misiunilor și au testat presiunea furtunelor ca și cum ar fi stins un incendiu imaginar.

Viteza, forța și rezistența le-au fost testate prin parcurgerea,

contracronometru, a unui traseu aplicativ, asemănător celui din concursul „Cel mai puternic pompier”. Indiferent de timpul realizat, toți participanții au fost câștigători.

Activitățile de informare și educare preventivă s-au desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și ISU Botoșani.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri