Trecere ilegală a frontierei de stat descoperită din elicopter

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi şi a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, pe timpul unei misiuni în sistem integrat cu o patrulă aeriană din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, au depistat un cetăţean ucrainean, care a încercat să intre ilegal în România.

În data de 04 mai a.c., în jurul orei 09.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni în sistem integrat, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi şi a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, au observat în zona localităţii de frontieră Dersca, o persoană de sex masculin, care încerca să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.
S-a procedat la monitorizarea acestuia, ulterior elicopterul a aterizat şi poliţiştii de frontieră au interceptat persoana în cauză.
În vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor colegii noştri l-au condus pe bărbat la sediul sectorului. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că acesta este un cetăţean ucrainean, iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, acesta a solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român, ca urmare a faptului că soseşte dintr-o zonă de conflict.
Au fost demarate procedurile specifice, fiind anunţaţi reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru aplicarea măsurilor prevăzute în astfel de situaţii. Ulterior persoana va fi preluată, conform procedurilor în vigoare, de Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți.

(Visited 10 times, 1 visits today)