Un parlamentar botoșănean dorește ca performanțele inegalabile ale lui Iulian Rotariu să constituie subiectul unui documentar

Un parlamentar botoșănean dorește ca performanțele inegalabile ale lui Iulian Rotariu să constituie subiectul unui documentar.
Deputatul PSD, Alexandra Huțu a anunțat pe o rețea de socializare faptul că intenționează să trimită o scrisoare către National Geografic în care să prezinte povestea lui Iulian.

„Competițiile la care participă Iulian Rotariu sunt unele dintre cele mai complexe și grele din lume. Ultramaratoanele sunt organizate în cele mai neobișnuite locuri și cu temperaturi extreme, dar Iulian le vede ca pe niște provocări. Provocări care îl fac să-și atingă și să-și depășească limitele.
Aceste ultramaratoane au atras atenția și organizației National Geographic, care a realizat mai multe documentare și a scris materiale ample despre concurs și concurenți, iar eu îmi doresc nespus de mult ca și Iulian să fie unul dintre actorii principali. De aceea, voi trimite o scrisoare către National Geografic în care voi prezenta povestea frumoasă a lui Iulian.
Iulian este un exemplu de credință, determinare, ambiție și încredere în forțele proprii pentru mulți dintre noi, iar eu nu pot decât să mă bucur că fac parte dintre acei oameni cărora Iulian le-a permis să intre în universul lui.
Felicitări, Iulian!”
, a postat deputatul Alexandra Hutu.

Demersul parlamentarului are la bază premiile obținute dar și cauza pentru care Iulian Rotariu participă în ultramaratoanele organizate în cele mai neobișnuite locuri și cu temperaturi extreme.

Ultima competiție la care a participat Iulian Rotariu a fost ultramaratonul „Ultra Norway” desfășurat în luna iulie 2022. Nu numai că a trecut primul linia de finish, dar a stabilit și un nou record, obținând al 6-lea titlu de campion mondial.

(Visited 1.033 times, 1 visits today)