Urmărit pentru spargeri de locuinţe în Portugalia, depistat de poliţiştii de frontieră la Stânca

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat şi reţinut un cetăţean cu dublă cetăţenie, bulgară şi R. Moldova, căutat de autorităţile din Portugalia pentru săvârşirea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul acestui stat.

În data de 19 septembrie 2023, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar, un cetăţean cu dublă cetăţenie, bulgară şi R. Moldova, în vârstă de 46 de ani.
La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare de către autorităţile portugheze, la data de 24.07.2023, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracțiuni contra proprietăţii, respectiv furt calificat de bijuterii, ceasuri şi alte obiecte de valoare, prin spargeri date în locuinţe, infracţiuni săvârşite pe teritoriul Portugaliei.
Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul I.P.J. Botoşani în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

(Visited 13 times, 1 visits today)