Cele mai citite

loader-image
Botoșani
04:34, 19 aprilie 2024
temperature icon 4°C
cer fragmentat
Humidity 80 %
Wind 10 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 67%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:16
Sunset Sunset: 19:08

Ultimele Știri

USR: Regulamentele pentru gestionarea câinilor cu stăpân ignorate de peste un deceniu de Primăria Botoșani

20 februarie 2023 | Fără categorie

La nici o lună de la tragedia de la București, când o femeie a murit după ce a fost atacată de mai mulți câini fără stăpân, un copil din Botoșani se luptă pentru viață, pentru că a fost mușcat de trei câini scăpați dintr-o curte.

Din păcate, problema câinilor din Botoșani nu este una nouă. Pornind de la semnalele repetate ale botoșănenilor, consilierii locali USR Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță au făcut o serie de interpelări pe această temă încă din luna septembrie a anului trecut.

“Chiar și în ultima ședință a consiliului local Botoșani s-a ridicat problema câinilor din oraș, după ce botoșănenii au reclamat că găsim haite de câini care circulă libere în mai multe zone din municipiu. Din păcate, faptul că regulamentul care gestionează întreținerea câinilor cu stăpân nu este actualizat din 2009 ne arată exact nivelul de implicare al administrației locale botoșănene în această problemă.

Gândurile noastre, ale tuturor, se îndreaptă către copil și către familia sa, dar și către modurile în care putem preveni astfel de tragedii pe viitor.” a declarat consilierul local USR Raluca Curelariu.

Astăzi, consilierul local USR Raluca Curelariu a supus atențieiPrimăriei două proiecte de hotărâre, esențiale în gestionarea situației câinilor din municipiu.

Primul proiect actualizează regulamentul vechi de 14 ani și responsabilizează proprietarii câinilor în ceea ce privește ieșirea animalelor din curți, dar și abandonarea patrupedelor. Până la adoptarea proiectului USR, cei care își vor lasă câinii liberi sau vor abandona animale vor scăpa în continuare cu plata unei amenzi de 25 de lei, la fel cum este din 2009 încoace.

Al doilea proiect depus azi încurajează sterilizarea și înregistrarea patrupedelor. Prin proiectul propus, botoșănenii vor primi bonuri valorice pentru sterilizarea câinilor de rasă comună, cu condiția ca aceștia să fie înregistrați și să aibă carnet de sănătate.

„Așa vom avea o evidență mai clară a animalelor, vom ști starea de sănătate a acestora, dar vom și reduce considerabil situațiile în care câinii sunt abandonați prin oraș”, arată Raluca Curelariu.

Conform legii, cele două proiecte trebuie supuse votului Consiliului Local. Soluții sunt, iar aplicarea lor la timp previne tragedii precum cea de ieri.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri