Cele mai citite

loader-image
Botoșani
22:47, 24 iulie 2024
temperature icon 21°C
cer acoperit de nori
Humidity 93 %
Wind 9 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:40
Sunset Sunset: 19:58

Ultimele Știri

VIDEO/ Aparatură modernă la Spitalul județean Mavromati

21 septembrie 2022 | Video

Spitalul Județean Mavromati a primit, dotări consistente în ultima perioadă. Consiliul Județean și conducerea Spitalului Județean au accesat proiecte cu diferite forme de finanțare, pentru a crește calitatea actului medical. Mai multe aparate medicale performante au fost achiziționate pentru ca pacienții să beneficieze de servicii medicale de calitate. Cele mai consistente dotări au fost făcute pe secția ATI, susține managerul Doina Caba.

La sfârșitul săptămânii trecute a fost recepționat un aparat radiologic de ultimă generație în valoare de 1,3 milioane de lei, care înlocuiește aparatul radiologic de la Secția de Pediatrie, vechi de 21 de ani .

“Noul aparat radiologic a fost achiziționat în cadrul proiectului „Dotarea Ambulatoriului din Cadrul Secției Exterioare Pediatrie a Spitalului Județean”, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, accesat de către Consiliul Județean Botoșani în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Până în prezent, în cadrul acestui proiect au mai fost achiziționate și livrate echipamente medicale, ustensile și mobilier medical de peste 2,3 milioane de lei”,a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Medicii sunt optimiști și spun că, prin investițiile primite, copiii au mai multe șanse de diagnostic rapid dar și acces la chirugie laparoscopică.

Din fonduri europene, pentru Spitalul Județean s-a achiziționat aparatură radiologică de ultimă generație în valoare de aproximativ 3 milioane de lei, adică 30 de miliarde de lei vechi din fonduri europene. Pe lângă aparatul radiologic de la Pediatrie, s-au mai achiziționat un aparat radiologic la UPU și un mamograf digital la Secția de Obstetrică-Ginecologie.


Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri