Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/ Cabinetele stomatologice și saloanele de înfrumusețare PREGĂTITE să-și primească clienții

13 mai 2020 | Video

VIDEO:

Mult așteptata relaxare a restricțiilor care ne-au blocat până acum aduce vești bune celor care au nevoie de serviciile unui dentist.

Afectați de pandemie, medicii stomatologi vor redeschide cabinetele din 15 mai, însă vor avea în continuare pierderi, cauzate de regulile pe care trebuie să le respecte.
Pentru ca personalul, dar și pacienții să fie în siguranță, medicii stomatologi au fost nevoiți să facă noi investiții.

„Vom respecta măsurile de prevenire și combatere a răspândirii infecției cu noul coronavirus. Suntem direct afectați de această pandemie, de starea de urgență. Am avut activitatea suspendată total sau parțial. Va fi redus numărul de pacienți deoarece intervalul de timp va trebui să fie suficient de mare aftfel încât pacienții să nu se întâlnească între ei, în cabinet. Nu vor sta pe sala de așteptare absolut deloc. Va fi nevoie de acel timp pentru dezinfecția cabinetului. Vom avea echipamente de protecție, biocide, substanțe de dezifectant, iar aceste echipamente s-au scumpit foarte mult și se găsesc și foarte greu în momentul de față. Nu există ceva pentru medicii stomatologi care să ajute să combatem aceste efecte negative ale pandemiei”, a declarat Dana Lazaruc, medic stomatolog.

Așteptată este și redeschiderea saloanelor de înfrumusețare. Cei care lucrează în acest domeniu și-au luat deja toate măsurile de precauție și se pregătesc cu nerăbdare să își primească din nou clienții, însă în condiții mult mai stricte și doar cu programare prealabilă.

„Vom funcționa după niște reguli impuse.La intrare clientului i se va oferi o pereche de botosei, noi vom pune și o pelerină de unică folosință, chiar de la intrare pentru a nu se împrăștia microbul. Toate acestea vor fi suportate integral de către salonul nostru. Prețurile vor rămâne la fel pe tot anul. În urmă cu două săptămâni au început clienții să sune. Noi am creat o lista în așteptare. Deținem un spațiu de lucru destul de mare și am luat decizia să schimbăm puțin arhitectura spațiului de lucru și am împărțit spațiul astfel că între lucrători, implicit între clienți să fie o distanță de 4 metri, chiar dacă condițiile comunicate erau de 1,5-2 metri. Mai mult de atât având frizeria dotată cu două cai de acces pe o ușa se va intra, iar pe cealaltă se va ieși”, a declarat Ciprian Andronache, managerul frizeriei LA BRICI.

” Am decis să achizitionez viziere, cel mai probabil și acel ecran de plexiglass. Am achiziionat și măști cu filtru, șorțuri de unică folosință. Am decis că în perioada următoare, pentru două luni de zile clientele să beneficieze de reduceri. Este greu la toată lumea, pe toate segmentele este destul de dificil și în felul acesta putem descuraja muncă la negru”, a declarat Bianca Stăncescu, administrator NAILS ACADEMY.

Care sunt pașii pe care îi vei parcurge cand vizitezi un cabinet stomatologic?

1. Vizita la cabinet se face doar cu programare, așa că trebuie să telefonezi în prealabil în recepție. Se va stabili gradul urgenței, iar dacă urgența se incadrează în dispozițiile Colegiului Medicilor Dentiști, atunci vei fi programat.

2. Să nu întârzii, iar dacă ajungi mai devreme, trebuie să aștepți afară și să respecți distanță de 1,5 m față de alte persoane.

3. Vei intra întâi în zona de triaj epidemiologic. Acolo vei răspunde unui chestionar, vei semna declarația, și ți se va lua temperatura. În cazul suspiciunii de Coronavirus, se vor contacta organele competențe. În cazul în care vii că însoțitor al unui copil sau vârstnic vei respectă toate procedurile menționate în cazul pacientului. Apoi vei fi îndrumat spre lift și cabinet.

4. Cum intri vei fi invitat să-ți foliezi incaltămintea și să îți dezinfectezi mâinile. Vei fi rugat să-ți pui mască, iar dacă nu ai una, ți se va furniza una.

5. Vino cu cât mai puține obiecte personale (geacă, geantă, telefon) pentru că le vei lăsa în recepție într-un sac de protecție.

6. Vei completa chestionarul privind starea de sănătate, apoi îți vei dezinfecta mâinile. Fără să atingi nimic vei fi invitat de asistentă în cabinetul dentar. Ea va merge înaintea ta, păstrand distanță de 1,5m.

7. În cabinet îți vei pune bonetă și halatul de vizitator. Apoi te vei așeza pe scaun și îți vei scoate masca.

8. La începutul și la finalul tratamentului, vei clăti gură conform instrucțiunilor. În urmă consultației vei avea un plan de tratament pe care va trebui să îl semnezi.

9. La finalul ședinței îți vei pune masca, vei scoate halatul și bonetă pe care le vei aruncă la coșul de deșeuri biologice.

10. Asistenta te va conduce în recepție, păstrând distanță legală de 1,5 metri. Vei efectua plata cu cardul. Îți vei dezinfecta mâinile. Vei părăsi clinica cu liftul.

Toate aceste reguli sunt gândite pentru siguranța ta și a celor din jur, deoarece în această perioadă trebuie cu toții să fim mai precauți ca niciodată.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri