Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO A fost recepționat LOTUL 3 din Drumul Strategic

15 martie 2023 | Video

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Consiliul Județean Botoșani a recepționat, luni, lucrările de modernizare efectuate pe Lotul 3 al Drumului Strategic.
Asocierea formată din societățile Frasinul și Dimex 2000 Company a asfaltat aproximativ 26 de kilometri de drum județean, pe tronsonul Blândești – Cerchejeni – Sulița (Cheleș) – Lunca Cernești – Todireni
Ca și în cazul lotului 1, lucrările s-au finalizat cu un an mai devreme decât angajamentele contractuale.

Recepția lucrărilor s-a făcut în prezența președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a vicepreședintelui Dorin Birta, reprezentanților firmelor de construcții și primarilor comunelor tranzitate de acest tronson.

Drumul strategic are 106 kilometri și reprezintă aproximativ 16% din întreaga rețea de drumuri județene a Botoșaniului.
Proiectul de modernizare are o valoare totală de aproximativ 115 milioane euro, din care 40% este suportată de Consiliul Județean Botoșani.
Este cea mai așteptată investiție din județ derulată de Consiliul Județean Botoșani și una dintre cele mai importante din istoria recentă a județului, care conectează mai ușor comunitățile rurale între ele și, implicit, pe acestea cu zonele urbane.

Primul lot al drumului strategic, finalizat din 2022, are o lungime de 29,2 kilometri și se întinde de la Șipote (jud. Iași) – limita de județ – Rediu – Răuseni – Călărași, la care se adaugă distanța de aproape 10 kilometri dintre Dângeni și Mihălășeni.

Lotul doi la care încă se lucrează, este cel mai lung. Are 51 de kilometri și cuprinde axul central al drumului strategic, Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești.

Lotul trei, recepționat în aceste zile, este cel mai scurt. Măsoară 25,8 kilometri, începe din DN 29D și continuă pe traseul Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri