Cele mai citite

loader-image
Botoșani
09:04, 15 aprilie 2024
temperature icon 21°C
cer acoperit de nori
Humidity 59 %
Wind 13 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:23
Sunset Sunset: 19:02

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO ASFALT pe o distanță de 6 kilometri între comunele Viișoara și Cotusca

3 aprilie 2024 | TOP Stiri, Video

Au scăpat de praf și de mizerie, dar și de cheltuieli suplimentare pentru reparațiile mașinilor. Locuitorii din Nordul județului Botoșani sunt cu un pas mai aproape de civilizație, pentru că pe drumul de pământ care le asigură conectivitatea cu restul lumii, se toarnă asfalt. Și cei din Coțușca, și cei din Viișoara au așteptat atât de mult acest moment, încât au venit să vadă cu ochii lor utilajele la treabă.

DJ293A Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca este primul dintre cele cinci drumuri judetene modernizate prin intermediul unei finantari obtinute de catre Consiliul Judetean Botosani in cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”.

Demarate în iunie 2023, lucrările pe DJ293A, Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca, se desfășoară pe o distanță de 6 kilometri, iar durata de execuție este de 18 luni. Structura drumului este formată dintr-un strat de balast de 25 de centimetri si unul de piatră spartă de 15 centimetri, peste care se aștern două straturi de asfalt de 10 centimetri.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, vicepreședintele Dorin Birta, parlamentarii Lucian Trufin, Dan Șlincu și Marius Budăi, consilieri județeni, constructorul și primarul comunei Viișoara, Laurențiu Rîmbu, au vizitat șantierul, pentru a se asigura de ritmul și calitatea asfaltării.

DJ293A va asigura confortul locuitorilor din zonă, va scurta distanța dintre Coțușca și Darabani cu aproximativ 10 kilometri și va aduce noi oportunități de dezvoltare.

Valoarea proiectului de modernizare a DJ293A este de aproximativ 24 de milioane de lei, din care aproximativ 600.000 de lei reprezintă cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean Botoșani.

Prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» Consiliul Județean va mai moderniza alte patru sectoare de drum județean din piatră, care însumează aproximativ 40 de km.

Este vorba despre:

DJ 294A, Avrămeni – Panaitoaia – D. Cantemir – DN 24C (7,8 kilometri)

DJ 294B, Ștefănești – Murguța – Dobârceni (10,6 kilometri)

DJ 291K, Lozna (DJ291B) – Călinești – DN 29C – Talpa (7,22 kilometri)

DJ 291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 kilometri)

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri