VIDEO/FOTO Astăzi a fost semnat contractul privind realizarea documentației tehnico-economice pentru Drumul „Vămii”

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO:

Primul mare pas în realizarea unei investiții importante pentru dezvoltarea economică a județului Botoșani a fost făcut astăzi.

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a semnat contractul privind realizarea documentației tehnico-economice pentru Drumul „Vămii”, adică cel pentru întocmirea expertizelor tehnice, a studiului de fezabilitate completat cu elemente de DALI pentru obiective mixte de investiție, a proiectului tehnic, obținerea de avize, acorduri și autorizație, dar și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada realizării investiției.

Prin Drumul „Vămii” se vor reabilita și moderniza 48,829 kilometri de drum județean care leagă localitățile Hănești, Vlăsinești, Săveni, Drăgușeni, Coțușca și Rădăuți-Prut. Practic, asigură legătura directă prin vama transnațională Rădăuți-Prut cu Republica Moldova.

Proiectul, estimat la o valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro, este finanțat din Programul Operațional Regional Nord-Est 2021-2027.

„Este un proiect major, generos și care va contribui din plin la dezvoltarea județului. Totodată, este un pas important pentru a continua realizarea unei axe cu adevărat strategice între nordul județului (Vama Rădăuți-Prut) și sudul județului, mai exact limita cu județul Iași. În prezent suntem într-un stadiu avansat cu lucrările la Drumul Strategic și avem speranța că vom încheia în acest an cel puțin două din cele trei loturi. Prin Drumul Vămii vom moderniza 7,5% din întreaga rețea de drumuri județene a Botoșaniului, iar dacă adunăm aici și cei peste 106 kilometri din Drumul Strategic vom ajunge la un sfert din totalul rețelei de drumuri județene”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Autoritățile județului spun că acesta este un pas important pentru a continua realizarea unei axe cu adevărat strategice între nordul județului (Vama Rădăuți-Prut) și sudul județului, mai exact limita cu județul Iași.

Prin Drumul Vămii se modernizează 7,5% din întreaga rețea de drumuri județene a Botoșaniului. Într-un stadiu avansat sunt și lucrările la drumul strategic, în lungime de 106 km, care vor fi încheiate pe două din cele trei loturi.

După finalizarea acestor investiții, județul Botoșani va avea un sfert din totalul rețelei de drumuri județene modernizate.

„Prin Drumul Vămii vom moderniza 7,5% din întreaga rețea de drumuri județene a Botoșaniului, iar dacă adunăm aici și cei peste 106 kilometri din Drumul Strategic vom ajunge la un sfert din totalul rețelei de drumuri județene”, a mai adaugat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani

(Visited 93 times, 1 visits today)