Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Atelier de încondeiat ouă de Paști, la Mihălășeni

26 aprilie 2024 | TOP Stiri, Video


Încondeierea ouălor reprezintă un obicei străvechi în tradiția românească. Păstrat cu sfințenie, transmis din generație în generație, acesta este unul dintre elementele de cultură spirituală specific românească.
Cei mai mici dintre locuitorii comunei Mihălășeni au aflat, de la cei mai mari, secretele acestui meșteșug migălos, dar atât de special.
În preajma sărbătorilor Pascale, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice, elevii au desenat ouăle, cu chișiță și ceară, motive populare, creștine, și au aflat povestea acestui obicei. Au aflat că ouăle încondeiate sunt o mărturie a datinilor, credințelor și obiceiurilor pascale. Au socializat, s-au relaxat și s-au conectat cu strămoșii, cu îngerii și cu Dumnezeu.
Atelierul de încondeiat ouă a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul preotului paroh Hrițac Petru și al primarului Daniel Claudiu Chelariu . Evenimentul care a pus în valoare frumusețea aceste tradiții meșteșugărești și a oamenilor care o practică, cu dragoste și trudă, s-a încheiat cu un program de pricesne cântece izvorâte din spiritualitatea omului simplu, dar cu credință în Dumnezeu.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri