VIDEO/FOTO Botoșani: Olimpiada de Religie pentru Seminarii şi Licee Teologice Ortodoxe

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Județul Botoșani găzduiește, în perioada 26-30 aprilie, Olimpiada de Religie pentru Seminarii şi Licee Teologice Ortodoxe. Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoşani şi Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi.

Olimpiada reunește cei mai buni elevi de seminarii şi licee teologice din întreaga ţară, dar şi cadre didactice, directori ai acestor unităţi, inspectori şcolari, profesori universitari, inspectori generali din Ministerul Educaţiei precum şi consilieri ai ministrului educaţiei, membri ai Comisiei centrale a olimpiadei. Evenimentul este susţinut de către Arhiepiscopia Iaşilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, ca preşedinte de onoare şi a Preasfinţitului Nichifor Botoşăneanul, Episcop Vicar.

La deschiderea oficială, care a avut loc la Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani, au participat Cătălin Păslaru, inspectorul general în MEN pe religie, Romeo Moșoiu, consilier în cadrul Ministerului Educației, preot Liviu Botezatu, inspector școlar pe religie, preotul protopop Petru Fercal, dar și directorii Seminariilor din Botoșani și Dorohoi.

Primarul Cosmin Andrei și președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici și-au manifestat susținerea pentru acest eveniment, cu atât mai mult cu cât Botoșaniul este un ținut încărcat de credință și iubitor de Dumnezeu.

În cadrul concursului vor participa aproximativ 100 de elevi de seminar sau licee teologice, din clasele IX-XII, care vor concura pe patru discipline: Dogmatică Ortodoxă, Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Studiul biblic al Vechiului Testament, dar şi al Noului Testament. Lucrările vor fi corectate de către o comisie aprobată de Ministerul Educaţiei.

Miercuri, 27 aprilie 2022, începând cu ora 10:00, se va susţine proba scrisă pentru cele patru discipline de concurs, iar afișarea rezultatelor, eventualele contestaţii şi premierea se vor desfăşura în ziua de vineri, 29 aprilie 2022.

În program sunt cuprinse vizite culturale pentru cunoașterea municipiului și a zonei Botoșaniului, precum și pelerinaje la mănăstiri din județul ce a oferit României personalități religioase, culturale și academice marcante, dar și sfinți ai Bisericii și neamului nostru.

(Visited 151 times, 1 visits today)