Cele mai citite

loader-image
Botoșani
23:16, 25 aprilie 2024
temperature icon 10°C
cer acoperit de nori
Humidity 96 %
Wind 11 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 25 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:03
Sunset Sunset: 19:18

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Cadre didactice, autorități locale și oameni de afaceri au participat la o dezbatere despre combaterea abandonului școlar în Botoșani

17 noiembrie 2022 | Video

Abandonul școlar – o criză extrem de gravă cu care se confruntă România, a fost tema dezbaterii organizată astăzi, la Botoșani, de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în cadrul proiectului național „Pactul pentru Tineri”, în parteneriat cu Ministerul Educației, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, autoritățile locale, Banca Mondială și UNICEF.

Conferința de la Botoșani a adus, față în față, tinerii, profesorii, părinții, autoritățile locale și județene și reprezentanți ai mediului de afaceri din Botoșani, în scopul depistării problemelor, cauzelor și soluțiilor de prevenire a abandonului școlar, care generează o multitudine de alte neajunsuri în societate.

Prezentă la debatere, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a vorbit despre rolul și importanța autorității locale și județene în combaterea acestui fenomen.

Proiectul naţional susţinut de OMV Petrom, constă în 6 dezbateri organizate în zone geografice puternic impactate de fenomenul abandonului şcolar.

Lansarea proiectului a avut loc la Iaşi pe 19 septembrie şi a continuat pe 27 octombrie la Piatra Neamţ. CONAF va ajunge și la Suceava, Bacău și Vaslui.

La dezbaterea de la Botoșani au mai participat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, prefectul Soin Cornilă, conducerea Inspectoratului Școlar, președintele Camerei de Comerț, Valeriu Iftimie, dar și Marian Daragiu, subsecretar de Stat în Ministerul Educației și Luminița Costache, specialist în educație la UNICEF.

„Pactul pentru Tineri” este cea mai amplă mişcare a mediului privat, în direcţia reducerii abandonului şcolar, ca soluţie sustenabilă pentru piaţa muncii. În România, peste 15% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani nu au terminat cel mult 8 clase, iar numărul mamelor minore depășește 16.000.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri