VIDEO/FOTO Cântec, joc și roade bogate, alături de locuitorii comunei Dangeni

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Tradiția s-a născut la sat. Tocmai de aceea primarul comunei Dîngeni, Claudiu Ilaș, și consilierii locali, au întâmpinat toamna cu cântec, joc și roade bogate, alături de locuitorii satelor de pe malul Jijiei.

Ziua Comunei, organizată pe terenul de sport din satul Iacobeni, a adus, în ciuda vremii nefavorabile, sute de oameni care, înainte de toate, s-au rugat împreună cu preoții parohiilor din comună, pentru zile bune.

Apoi și-au primit oaspeții, veniți din localitățile învecinate. Primarii comunelor din zonă și din orașul Săveni, suprefectul Paula Berențan, senatorul Lucian Trufin și președintele Consiliului Județean Doina Federovici. Șeful județului a comunicat locuitorilor din Dîngeni investițiile importante de care beneficiază comuna

Gospodarii care au terminat de adunat roadele câmpului, au petrecut împreună, au dansat și au cântat și s-au bucurat alături de cei dragi și de artiștii care au creat atmosfera de sărbătoare, atât la primul Festival de Folclor „Hora Dângeneană”, în care a evoluat și ansamblul local cu același nume , coordonat de profesorul Victor Tanase și coregraful Ionel Petrișor, dar și la spectacolul oferit de Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor și soliștii săi.

(Visited 419 times, 2 visits today)