VIDEO/FOTO Cântec, joc și voie bună la întâlnirea cu FIII SATULUI din comuna Prăjeni

Duminică, 21 august, Comuna Prăjeni și-a adunat fiii satului, de pretutindeni. O întâlnire de suflet, pusă la cale de administrația locală, în semn de prețuire pentru membrii comunității, cei de acasă și cei care își construiesc viața în alte părți ale lumii, dar au rădăcinile în comuna natală.

Este prima manifestare de acest gen organizată în cei 66 de ani de la înființarea comunei și 222 de ani de la înființarea satului Prăjeni, pe fosta moșie a lui Dimitrie Sturza.

Au răspuns invitației primarului Gheorghiță Mihăiță Iftodi și autoritățile județului: parlamentarii Alexandra Huțu, Dan Șlincu și Lucian Trufin, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, subprefectul Elena Paula Cojocariu- Berențan, consilieri județeni și zeci de localnici.

În acest cadru festiv au fost sărbătorite, cu diplome, flori și felicitări, 11 cupluri din comuna Prăjeni care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Întâlnirea cu Fiii Satului organizată de Primăria și Consiliul Local Prăjeni în fața căminului Cultural a fost ocazia perfectă de a aduce, din nou, bucuria, voia bună și frumusețea cântecelor populare în sufletele localnicilor.

Mai mulți interpreți populari, între care Alina Huțu, Mariana Ichim, Versavia Vecliuc, Iustina Irimia și Marian Moroșan, dar și tinere speranțe ale muzicii populare, au încântat publicul cu Hora strămoșească, sârba dorurilor, bătuta moldovenească și cântecele de suflet și de drag , într-un spectacol pus în scenă de maestrul Florin Vecliuc și prezentat de Anda Scutelnicu.

Au fost aplaudați, la scenă deschisă, și membrii Ansamblului de dansuri din Prăjeni, înființat recent și coordonat de către instructorul coregraf de dansuri populare Ionel Petrișoru.

Pentru cei mai tineri dintre locuitorii comunei, evenimentul s-a încheiat cu o seară a tineretului oferită de DJ Lawis.

(Visited 1.305 times, 1 visits today)