VIDEO/ FOTO Cântec, joc și voie bună la Vârfu Câmpului, de Ziua Recoltei

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Valea Siretului a îmbrăcat, duminică, straie de sărbătoare. Locuitorii satelor din comuna Vârfu Câmpului au întâmpinat toamna cu roade bogate, atât cât au reușit să scoată după un an secetos.

Oameni gospodari au strâns de prin grădini, de pe câmpuri și din livezi, roadele muncii de peste an, și le-au adus în fața tuturor, pentru a se mîndri cu ele la Ziua recoltei.

Manifestarea organizată de primărie și Consiliul Local a debutat sâmbătă cu evenimente dedicate tinerilor și a continuat duminică cu o ceremonie religioasă de mulțumire pentru cei 50 de ani de căsătorie pe care i-au împlinit patru cupluri din comună.

După o paradă tradițională, a fost deschisă și Expoziția Agro-zoo, în care locuitorii fermierii și producătorii agricoli, au expus, cu vânzare, tot felul de legume, fructe, animale, produse și mâncăruri tradiționale și orice poate produce un om gospodar. Cei mai valoroși dintre ei au fost premiați de primarul Maria Huțu.

Momentele au fost împărtășite cu foarte mulți invitați: mai mulți parlamentari social-democrați, ministrul Muncii, Marius Budăi, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, consilieri județeni, primari din județ.

A revenit acasă, în dublă calitate, de autoritate și fiică a satului, și deputatul Alexandra Huțu, care și-a exprimat mândria că s-a născut în aceste locuri încărcate de istorie, tradiție și despre care se vorbește numai de bine.

Locuitorii din comuna Vârfu Câmpului au făcut din această sărbătoare a comunei și o sărbătoare a pământului de care țăranul român a fost și este strâns legat, dintotdeauna.

Ca la orice sărbătoare, muzica a reunit oameni din toate satele, din toată zona și de departe. Pentru toți au susținut spectacole mai multe ansambluri și mai mulți artiști populari din Curtești, Cordăreni, Dobârceni, Corlăteni, Săveni, Ostrița- Ucraina, Albești și Vârfu Câmpului.

Unul dintre cele mai așteptate moment ale zilei a fost recitalul susținut, la finalul sărbătorii, de Orchestra Lăutarii din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, și invitații săi.

(Visited 1.504 times, 2 visits today)