VIDEO/FOTO Cântec, joc și voie bună la Ziua Comunei Mileanca

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Zi de mare sărbătoare pentru creștini, în general, și pentru locuitorii comunei Mileanca în special. De Sfânta Maria, Primăria și Consiliul Local Mileanca, în colaborare cu Societatea Cultural-Artistică „Arlechin” au organizat, luni, ZIUA COMUNEI MILEANCA.

O ocazie perfectă pentru ca întreaga comunitate să socializeze, să se distreze și să își promoveze valorile locale, și nu numai.

După ce duminică au participat la tradiționala Caravană folclorică la sate”, organizată anual de Clubul Cultural-Artistic „Libertatea” – președinte Mihai Fediuc și Asociația „Arlechin”, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, în care au avut loc lansări de carte, workshop-uri și jocuri în aer liber, luni, 15 august, locuitorii din Mileanca au continuat seria activităților la care au fost invitați de autoritățile locale.

Evenimentele au fost deschise de Fanfara Mileanca și au continuat cu programe diverse, la care au participat Ministrul Muncii, Marius Budăi, subprefectul Paula Berentan, parlamentarii Alexandra Huțu și Dan Șlincu, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, mai mulți consilieri județeni precum și primari ai comunelor învecinate.

Cel mai emoționant moment al zilei a fost premierea celor trei cupluri de aur, care aniversează, în acest an, 50 de ani de căsătorie. Slujba de mulțumire, oficiată de un sobor de preoți, a fost urmată de discursuri și felicitări din partea autorităților și celor dragi.

Ca în orice zi de sărbătoare, Primarul comunei, Dr. Alexandru AZAMFIREI și Consiliul Local au oferit locuitorilor comunei Mileanca un spectacol de folclor autentic, cu cântece și jocuri populare tradiționale – susținut de îndrăgiți interpreți de muzică populară, ansambluri de jocuri populare tradiționale, un grup vocal și fanfara.

Au răspuns invitației de a oferi bucurie și voie bună cunoscuții interpreți de muzică populară – Dan Doboș, Angelica Flutur, Alexandru Brădățan, Anda Scutelnicu, Carmen Cornaci, dar și tinere talente precum: Ana Maria Zvîncă, Ionela Prîsneac, Ionuț Ștefănescu, Miruna Văcăreanu și Cosmina Văcăreanu.

Fanfara Mileanca și Grupul vocal „Gheorghe Mitoceanu” din Mileanca au făcut dovada preocupării comunității pentru păstrarea și promovarea culturii tradiționale locale și a cinstirii celor care au lăsat o zestre a tradițiilor din Mileanca.

Programul folcloric a fost îmbogățit cu cântece și jocuri populare tradiționale prezentate sătenilor de Ansamblul folcloric „Datina” din Botoșani, Ansamblul folcloric „Pădureanca” din Coșula, Ansamblul folcloric „Zorile” din Havîrna și Ansamblul folcloric „Floarea Soarelui” din Săveni.

Ziua comunei Mileanca s-a încheiat cu jocuri în aer liber destinate copiilor și tinerilor.

(Visited 1.367 times, 5 visits today)