VIDEO/FOTO Cosmin Andrei: „Teatrul începe să prindă contur. Lucrările sunt în grafic, iar partea de finanțare este asigurată”

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Șantierul de la Teatrul Mihai Eminescu a fost vizitat, din nou, de autorități, care au vrut să afle stadiul lucrărilor de modernizare dar și calitatea acestora. De data aceasta, luni, primarul Cosmin Andrei a fost însoțit de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Oficialii au primit toate informațiile de la constructor, dar și asigurarea că în această toamnă va fi dezvelită și cealaltă fațadă a instituției de cultură, cea mai reprezentativă din municipiul reședință de județ.

Primul contract de finanțare pentru consolidarea și restaurarea Teatrului „Mihai Eminescu” a fost semnat în 2013. Lucrările au demarat în 2014 însă au fost sistate în 2015 pentru intervenții suplimentare de consolidare. De atunci, șantierul a tot fost închis iar procedurile de licitație reluate. Noul contract a fost semnat în toamna anului trecut, fondurile necesare realizării investiţiei fiind asigurate printr-un proiect cu finanţare europeană. Valoarea totală a lucrărilor este de 42 de milioane de lei.
Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a declarat că botoșănenii se vor putea bucura de o clădire a teatrului, așa cum nu mai există în țară.

Potrivit contractului dintre Primăria Botoşani şi constructor, lucrările trebuie finalizate până în luna decembrie 2023. Conform primarului Cosmin Andrei, instituția va fi dată în folosință la începutul anului viitor, însă fără grădina de vară. Pentru acest obiectiv, municipalitatea va derula un alt proiect de modernizare a scenei exterioare, dar și a spațiilor comerciale aferente.

(Visited 72 times, 1 visits today)