Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Creștinii ortodocși din comuna Dobârceni au un nou lăcaș de închinăciune

12 septembrie 2022 | Video

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Creștinii ortodocși din comuna Dobârceni au un nou lăcaș de închinăciune. Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil a fost ridicată din temelii lângă vechiul lăcaș de cult, degradat și nesigur.

Piatra de temelia a fost pusă în vara anului 2016, realizarea acestei sfinte lucrări fiind posibilă prin contribuția lui Dumitru Popescu, un fiu al satului care locuiește în Suceava, dar care nu a uitat de unde a plecat. A dăruit comunei natale o biserică mare, încăpătoare, în care oamenii să poată sta de vorbă cu Dumnezeu.

Duminică, lăcașul de cult a fost sfințit de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi și preotul Constantin Macuc, protopopul de Săveni, împreună cu care au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie

S-au alăturat comunității sute de locuitori din comunele învecinate, primari și parlamentari, subprefectul Paula Berențan și președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Pentru contribuțiile pe care le-au avut la ctitorirea noului lăcaș de cult, mai mulți botoșăneni au primit distincții din partea Mitropoliei. Constructorul și principalul ctitor al lăcașului de cult, Dumitru Popescu, a primit distincția Crucea Moldavă, iar președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, primarul Dorel Bunduc, și alți donatori au primit diplome de recunoștință.

La rândul său, pentru activitatea bisericească excepțională, preotul paroh Ionuț Marius Iliescu a fost ridicat la rangul de preot iconom stavrofor.

Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” va rămâne deschisă pentru închinare și trecere prin Sfântul Altar până pe 14 septembrie.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri