VIDEO/FOTO Crucea înaltă de 20 de metri, care poate fi văzută din toate satele comunei Mihai Eminescu, a fost sfințită astăzi

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Cele mai vechi așezări din zona în care a copilărit poetul național au fost marcate cu o cruce înaltă de 20 de metri, care poate fi văzută din toate satele comunei Mihai Eminescu

Construcția este din structură metalică zincată, placată cu tablă specială de aluminiu, are brațe de 3 metri și este dotată cu led-uri pentru iluminat noaptea, alimentate cu panouri fotovoltaice.

Troița a fost sfințită joi, de Înălțarea Domnului, de un sobor de preoți care slujesc la bisericile de pe teritoriul comunei.

Investiția, de peste 400.000 de lei, a fost posibilă la inițiativa primarului Verginel Gireadă și este finanțată din bugetul local. Crucea care străjuiește drumul către satul copilăriei lui Mihai Eminescu a fost construită pe ” Dealul Crucii”, un loc cu o semnificație aparte pentru locuitorii din comună.

La eveniment au participat prefectul Sorin Cornilă, Deputatul Costel Șoptică, directorul DSP dr. Monica Adăscăliței, conducerea Primăriei Mihai Eminescu, consilieri locali și locuitorii comunei.

(Visited 703 times, 1 visits today)