Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO DANGENI: Timp de două zile, în comuna de pe malul Jijiei a fost cânt și joc și voie bună

3 septembrie 2023 | Video

Toamna a fost primită, la Dângeni, și în acest an, în acorduri folclorice. Timp de două zile, în comuna de pe malul Jijiei a fost cânt și joc și voie bună.

Primăria și Consiliul Local Dângeni, împreună cu primarul Claudiu Ilaș, au oferit și în acest an, localnicilor, dar și celor care au venit special în comună, o binemeritată sărbătoare a comunei .

Zilele Comunei Dângeni au debutat sâmbătă, 2 septembrie, declarată Ziua Tineretului. Mai multe activități antrenante au fost organizate special pentru copiii, adolescenții și tinerii din comună, dar și pentru adulții care se simt încă tineri. Aceștia s-au distrat și au dansat cu Grupul „Unik Land”, Grupul Vocal „Ecoul Cristal” condus de prof. Pleșu Constantin Corneliu, artista internațională Giorgiana Edel și binecunoscutul DJ Niko. O zi în care s-au distrat la maxim, ca la final de vacanță.

Ziua de duminică, 3 septembrie, a fost una cu o încărcătură specială. Comunitatea i-a cinstit pe cei care au pus bazele societății. 14 cupluri de aur au fost premiate pentru 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, modele de viață și exemple de urmat în societate în ceea ce înseamnă viața de familie. Nu înainte de a participa la o slujbă religioasă de mulțumire pentru tot ce a dat Dumnezeu în această jumătate de secol. La aceste momente plin de emoție, bucurie și recunoștință, au participat și oaspeți din județ, dar și din alte colțuri ale țării, întorși, chiar și pentru scurt timp, acasă. Au răspuns invitației autorităților locale și parlamentari social-democrați, senatorul Lucian Trufin, consilieri județeni, directori de instituțiii și primari din comunele învecinate.

În plus, duminică a debutat Festivalul de Muzică și Dansuri Populare „Hora Dângeneană”, organizat de Primăria comunei Dângeni, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani. Prima ediție a inclus și Concursul „Mlădițe Dângenene” .

Au participat 48 de soliști și 10 ansambluri din județul Botoșani, precum și din zona Moldovei. Aceștia au oferit bijuterii din patrimoniul folcloric local în fața unui juriu format din profesioniști în domeniu: Daliana Bejan (expert în costume populare), Petronela Rusu (secțiunea soliști) și Dodiță Ștefan (coregraf, fondatorul Ansamblului „Datina” din Botoșani).

Pe parcursul zilei, au oferit un adevărat regal folcloric: Orchestra Populară „Rapsozii Botoșani – Ioan Cobâlă”, Ansamblul „Hora Dângeneană”, Ansamblul „Datina” Botoșani, dar și interpreții de muzică populară Dan Doboș, Alina Huțu, Constantin Petrescu, Elisabeta Șeremet, Loredana Călin, Teodora Grumeza, Denisa Nicola Măntăluță, Maria Denisa Băitănciuc, Alexandru Brădățan, Valentina Tipa Lulciuc, Marian Moroșanu.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri