Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO De 20 de ani, Stăuceniul păstrează neatinsă una dintre cele mai prețioase moșteniri ale comunității

10 martie 2024 | TOP Stiri, Video


De 20 de ani, comuna Stăuceni păstrează neatinsă una dintre cele mai prețioase moșteniri ale comunității. Tradiția populară, obiceiurile locului și mai ales modul în care acestea sunt transmise mai departe generațiilor care vin, sunt conservate și puse în valoare an de an, prin manifestări care reunesc locuitorii comunei în zi de sărbătoare.

Primăria, primarul Cozmin Epuraș, gospodarii comunei și Consiliul Local Stăuceni au organizat, pentru al 20-lea an, consecutiv, Șezătoarea Strămoșilor.

Conform tradiției, s-a cântat, s-a dansat, s-au spus snoave și cimilituri, iar cei mai tineri au învățat de la cei mai bătrâni câteva dintre meșteșugurile și îndeletnicirile din zonă.
Preț de câteva ore, cei prezenți la manifestare s-au întors în timp, în lumea autentică a satului din Nordul Moldovei.

Alături de ei au fost și președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta, senatorul Lucian Trufin, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, subprefectul Paula Berențan, consilieri județeni, oameni politici, primari.

Evenimentul cultural s-a încheiat cu Balul Gospodarilor, prilej de socializare și de distracție, dar și de promovare a gastronomiei locale.

Pentru că, așa cum s-au obișnuit, de Moșii de iarnă, gospodinele s-au întrecut în plăcinte și bucate alese, iar artiștii populari, din comună și din alte părți, s-au întrecut în cântec și joc moldovenesc.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri