VIDEO/FOTO DOINA FEDEROVICI despre lucrările la Drumul Strategic: „Se lucrează în acest moment la partea de rigole, trotuare, în general la partea unde permite vremea în acest moment”

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Vremea bună permite constructorilor să continue proiectele pe care le-au început. Lucrările de modernizare la cele trei loturi ale drumului strategic, pe acele sectoare pe care nu s-a turnat încă astfalt, sunt în plină desfășurare. Pentru a verifica în ce stadiu au ajuns aceste lucrări, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, și vicepreședintele Dorin Birta s-au deplasat pe teren, mai exact în zona străbătută de tronsonul 3.

Contractele pentru loturile 1 și 3 au fost semnate în luna aprilie, iar pentru lotul al doilea în luna iunie. Lotul 1, în lungime de aproximativ 30 kilometri, este tronsonul Șipote (jud. Iași) – Rediu – Răuseni – Călărași și tronsonul Dângeni – Mihălășeni , iar lotul 3, măsoară aproximativ 26 de kilometri, pe relația Blândești – Cerchejeni – Sulița (Cheleș) – Lunca Cernești – Todireni.

Lotul doi este cel mai lung, măsoară 51 de kilometri și cuprinde axul central al drumului strategic, Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești.

Investiția este una dintre cele mai importante din istoria recentă a județului și vizează modernizarea a peste 100 de kilometri de drum, adică aproximativ 16% din întreaga rețea de drumuri județene a Botoșaniului.

În prezent, 32 de kilometri sunt din piatră, iar restul au o îmbrăcăminte asfaltică ușoară, a cărora stare este rea și mediocră.

Peste 2 ani, rețeaua de drumuri județene modernizată în cadrul acestui amplu proiect va asigura şanse reale de dezvoltare a întregii zone.

(Visited 395 times, 2 visits today)