Cele mai citite

loader-image
Botoșani
00:31, 25 iulie 2024
temperature icon 20°C
cer acoperit de nori
Humidity 87 %
Wind 9 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 9 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:41
Sunset Sunset: 19:57

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Doina Federovici, președinte CJ Botoșani: „Lucrările la heliportul medical avansează într-un ritm rapid”

26 septembrie 2022 | Video

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean Botoșani se concretizează, treptat, cu fiecare etapă a lucrărilor demacate în această vară.

Heliportul, atât de necesar elicopterelor care intervin pentru preluarea cazurilor medicale de maximă urgenţă, se construiește în baza unui proiect implementat de Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Lucrările la zidul pe care vor fi montate panourile sonice sunt urmate de cablarea sistemului de ghidaj și lucrările la structura platformei, astfel ca în acest an proiectul să fie finalizat.
Heliportul este vital pentru ca elicopterul SMURD, care transportă bolnavi în stare gravă la clinicile de specialitate din țară, să poată ateriza în condiții de siguranță, inclusiv noaptea.

Proiectul, demarat în anul 2018, se ridică la o valoare de 1,4 milioane de lei, cu tot cu TVA și este doar unul dintre proiectele care vizează modernizarea sistemului sanitar botoșănean. Construirea heliportului medical este parte a unui proiect transfrontalier România – Republica Moldova, cu finanțare europeană.
Acesta vizează realizarea a șapte heliporturi, trei în România (Botoșani, Iași și Galați) și patru în Republica Moldova (Chișinău – două și câte unul la Bălți și Cahul).

Heliportul se amenajează aproape de Gara CFR Botoșani.

Platforma de decolare/aterizare va avea minim 15 x 15 metri și va fi dotată cu instalație de balizaj, adică un sistem de semnalizare radioelectrică a pozițiilor, astfel încât să fie ușor observabil inclusiv pe timpul nopții.

Heliportul va permite operarea doar a unui singur elicopter de tip EC 135, nefiind posibilă prezența a două aparate de zbor.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri