Cele mai citite

loader-image
Botoșani
16:51, 15 aprilie 2024
temperature icon 29°C
nori împrăștiați
Humidity 30 %
Wind 16 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 31 Km/h
Clouds Clouds: 40%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:23
Sunset Sunset: 19:02

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Două autoturisme avariate de un arbore, scos din rădăcini de vântul puternic

2 aprilie 2024 | Eveniment, TOP Stiri, Video


Două autoturisme parcate pe strada Colonel Victor Tomoroveanu, din municipiul Botoșani, au fost avariate de un arbore, scos din rădăcini de vântul puternic. S-a întâmplat, în urmă cu puțin timp.
Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani a intervenit cu o autospecială de stingere, dotată cu accesorii specifice pentru tăierea copacului.

În aceste momente, pompierii botoșăneni sunt pe strada Prieteniei din municipiul Botoșani, unde o bucată de tablă desprinsă de pe acoperișul unui bloc a ajuns într-un copac. Locatarii au cerut ajutorul fiind îngrijorați de faptul că elementul de construcție ar putea să cadă peste trecători. Pompierii intervin cu autospeciala de salvare de la înălțime pentru a înlătura pericolul.

Un alt echipaj acționează pe Calea Națională, din municipiul reședință de județ, pentru îndepărtarea unei bucăți tablă care a fost desprinsă de pe acoperișul unui bloc și ar putea să cadă peste trecători.

Până în prezent, la dispeceratul integrat ISU – SAJ Botoșani, au fost înregistrate, în total, zece apeluri pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic.

Vă reamintim faptul că până la ora 22:00, județul Botoșani se va afla sub o atenționare meteorologică tip Cod Galben de intensificări locale și temporare ale vântului, cu viteze de 55-65 km/h și, izolat, peste 70- 80 km/h.


Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:
– fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;
– nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;
– parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;
– îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;
– nu atingeți firele căzute la pământ.
Reamintim faptul că, în condiții de vânt puternic, folosirea focului deschis în gospodării este foarte periculoasă, fiind interzisă. Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la clădiri, depozite, păduri, rețele de electricitate etc.
Pentru a preveni incendiile, nu trebuie aruncate resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile și nici pe terenuri cu vegetație uscată.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri