VIDEO/FOTO Două NOI substații ale serviciului de ambulanță în localitățile LUNCA și RIPICENI

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani va avea două noi substații în județ.
Acestea vor funcționa în comunele Lunca și Ripiceni și vor fi deservite de câte o ambulanță tip B2 cu asistent și ambulanțier timp de 24 de ore.
Președintele CJ, Doina Federovici susține că aceste substații au primit toate avizele de la DSU și vor deveni funcționale în maxim o lună de zile.
Substațiile de la Ripiceni și Lunca vor deservi 28.000 de locuitori, adică 15% din suprafata județului Botoșani pe o rază de 800 de km pătrați.

„Substația Lunca va deservi șapte comune (Lunca, Blândești, Sulița, Todireni, Hlipiceni, Răuseni și Călărași), care au o populație de 22 de mii locuitori și o suprafață de peste 400 de kilometri pătrați, adică 8,5% din suprafața județului. Substația Ripiceni va deservi patru comune (Ripiceni, Manoleasa, Mihălășeni și Dângeni), care au o populație de aproximativ 15 mii de locuitori și o suprafață de aproximativ 300 de kilometri pătrați, adică 6% din suprafața județului”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Demersul are ca scop reducerea timpului de așteptare, în condițiile în care cele două localități sunt situate la limita județului.
Substația din Lunca va funcționa într-o fostă grădiniță, iar cea de la Ripiceni în dispensarul comunal. Primarii celor două comune au oferit tot sprijinul pentru a pune la dispoziție spațiile necesare.

În prezent, în județul Botoșani există: stația centrală din municipiul reședință de județ și substații la: Dorohoi, Săveni, Darabani, Flămânzi și Trușești, la care se vor adăuga cele de la Lunca și Ripiceni.

(Visited 1.085 times, 5 visits today)