VIDEO/FOTO “Drumul Mănăstirilor” a îmbrăcat primul strat de asfalt!

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

DJ 208H Vorona – Oneaga – Pădureni, numit de autorități și “Drumul mănăstirilor” a îmbrăcat primul strat de asfalt! Primii 3 km din artera care leagă cele trei lăcașuri de cult de importanță majoră pentru județul Botoșani au fost modernizați, anunță președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Atât pe sectorul dintre Mănăstirea Vorona și Mănăstirea Sihăstria Voronei, cât și pe sectorul dintre Pădureni și până la ieșirea din Oneaga , lucrările sunt în grafic. Amplasamentul a fost predat în luna iunie 2021, iar termenul de execuție este de 18 luni. Practic, până la toamnă, drumul care leagă Mănăstirea Vorona, Schitul Sihăstria Voronei, unde a început viaţa monahală Patriarhul Teoctist, dar şi Mănăstirea Coşula, va fi asfaltat în totalitate.

Modernizarea acestui sector de drum este un proiect al Consiliului Județean Botoșani, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și din bugetul județean. Valoarea actualizată a proiectului este de 38 de milioane de lei, dintre care Consiliul Județean va suporta 15 milioane de lei.

Prin realizarea Drumului «Mănăstirilor» va fi pusă în valoare una dintre zonele cu cel mai mare potențial turistic.

(Visited 411 times, 8 visits today)