VIDEO/FOTO Fără gropi, fără nervi întinși, și fără vizite la mecanici auto! Peste 20.000 de locuitori din județul Botoșani au, în sfârșit, drumuri bune!

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Fără gropi, fără nervi întinși, și fără vizite la mecanici auto! Peste 20.000 de locuitori din județul Botoșani au, în sfârșit, drumuri bune!

Pot spune acum că sunt, cu adevărat, cetățeni europeni! Pentru că drumurile de legătură între localitățile în care trăiesc și restul lumii sunt perfect circulabile.

Este vorba despre 6 comune din județul Botoșani și comuna Șipote din județul Iași , tranzitate de lotul 1 al Drumului Strategic recent modernizat.

30 de kilometri de drum județean, din care 6 km pe raza județului Iași au fost reabilitați cu fonduri europene, accesate de Consiliul Județean Botoșani prin Programul Operațional Regional, astfel încât oamenii din Rediu, Răuseni, Călărași, Dângeni și Mihălășeni să beneficieze de infrastructură modernă, conformă cu secolul în care trăiesc.

După 4 decenii de așteptări, localnicii au, acum, motive de bucurie și spun că, odată cu modernizarea drumului, nu vor mai fi izolați de restul județului.

Prezenți la recepția finală a lucrărilor care s-au desfășurat în ultimii doi ani, edilii comunelor tranzitate de această axă rutieră își fac, déjà, planuri de dezvoltare a comunităților pe care le păstoresc. Pentru că, pe lângă traficul în siguranță, pentru administrația locală, drumurile bune aduc și avantaje: accesibilitate sporită , îmbunătățirea mobilității populației, bunurilor și serviciilor, dezvoltare economică și socială.

Recent a fost recepționat și lotul al treilea, în lungime de 25,8 km, pe ruta Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni.
La lotul al doilea, lucrările sunt realizate în proporție de peste 90%. Are o lungime de 51,1 km și leagă localitățile Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești.

Drumul Strategic, în lungime de 106 km, este un proiect cu impact major asupra județului Botoșani. Investiția, estimată la 115 milioane de euro, este finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, care a alocat 70 de milioane de euro, iar diferența reprezintă contribuția Consiliului Județean Botoșani.

(Visited 277 times, 1 visits today)