Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Federovici a cerut ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor să se implice pentru deblocarea investițiilor în infrastructura strategică a județului Botoșani

23 octombrie 2023 | Video


Conducerea județului Botoșani a avut, astăzi, o întâlnire cu Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, în cadrul căreia a ridicat câteva dintre problemele cu care se confruntă administrațiile locale și județene.
Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a prezentat, succint, investiții mari și importante pentru locuitorii județului, începute în urmă cu 30-40 de ani și blocate din diferite considerente, financiare sau de mediu.

Șefa județului a vorbit despre Acumularea de la Vârfu Câmpului, ale cărei lucrări au fost sistate din lipsă de bani, sau Podul de la Talpa-Mihăileni, care traversează o arie protejată. Oficialul CJ a cerut ministrului să se implice pentru deblocarea acestor investiții în infrastructura strategică a județului Botoșani.

Doina Federovici, a solicitat ministrului Mediului să aloce fonduri de la bugetul național pentru lucrări de consolidare a malurilor râului Prut, care sunt erodate, constant, și astfel România pierde din teritoriu.

Doina Federovici a adus în discuție și subiectul legat de managementul deșeurilor.

Conducerea CJ a participat și la ședința ministrului cu primarii din județ, dar și cu directorii instituțiilor deconcentrate de la Botoșani aflate în subordinea Ministerului Mediu. La rândul lor, primarii din județ au ridicat probleme diverse, cele mai importante vizând conectarea la rețelele de apă și canalizare, iluminat inteligent și diferite instrumente, linii de finanțare și programe de mediu.

Autoritățile județului au fost ferme și au declarat că așteaptă soluții concrete la toate problemele prezentate Ministrului Mediului.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri