Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Ia- cămașa neamului românesc este istoria neamului românesc

24 iunie 2023 | Video


A fost purtată de țăranul român pe ogor, la biserică, în ogradă dar și la joc, în sat
L-a ferit de arșita soarelui, l-a încălzit în zilele de iarnă,
Străbunii au luat-o cu ei în morminte
Copii au îmbrăcat-o după taina sfântului botez
Iar fetele și feciorii au purtat-o, cu mândrie, la cununie
Ia- cămașa neamului românesc este istoria neamului românesc.

Bucata de pânză pe care străbunele au cusut susurul apelor, frumusețea florilor și toată credința poporului nostru, ia, sau cămașa tradițională românească este fereastră deschisă către tradițiile și obiceiurile noastre, către valorile și frumusețea culturii noastre.

Pentru ca această comoară, pe care o moștenim de sute de ani, să nu se piardă, femeile social democrate au decis, în urmă cu câțiva ani, să o transmită generațiilor care vin,

Șezătoarea dedicată iei, ajunsă la a VI-a ediție, a fost organizată, în aces an, în comuna Vlăsinești.

Căminul cultural din satul Sârbi a fost, timp de câteva ore, cartea deschisă pentru toți cei care au dorit să afle povestea iei, de la firul de borangic, până la făurirea acestei nestemate pe care românii o poartă, si astăzi, cu mândrie.

Copii și tineri, bătrâni și adulți, în egală măsură, au aflat chiar de la meșterii locali care încă mai păstrează obiceiul de a toarce, de a țese, de a coase , așa cum făceau, cândva, mamele și bunicile lor.

La atelierele de învățare au luat parte parlamentari, între care și senatorul Lucian Trufin, fiu al satului, consilieri județeni, primarul Andrei Bouariu, precum și, președintele PSD, Doina Federovici.

S-au bucurat împreună de această ocazie minunată de a celebra tradiția și cultura românească, de a se conecta cu rădăcinile noastre și de a promova importanța iei românești, simbol al tradiției și identității poporului din care facem parte.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri