VIDEO/FOTO Încep lucrările de renovare a Casei Memoriale „George Enescu” din Liveni

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Contractul de lucrări pentru reabilitarea Casei Memoriale „George Enescu” din Liveni, administrată de Muzeul Județean de Istorie Botoșani, a fost semnat marți, chiar în incinta obiectivului muzeal, de managerul Muzeului Județean, Aurel Melniciuc, și reprezentantul firmei care a câștigat licitația.

Una dintre cele mai reprezentative case din patrimoniul județului, aceasta va fi reabilitată cu fonduri europene printr-un proiect transfrontalier România – Moldova, prin care obținut de Consiliul Județean prin Muzeul de Istorie.

La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, administratorul public al județului, Cristi Nistor și primarul comunei George Enescu, Bogdan Murariu.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, le-a solicitat antreprenorilor să facă lucrări de calitate în timpul prevăzut în contract, pentru ca până la sfârșitul anului să se poată face inaugurarea.

Prin acest proiect se va restaura zidăria, tâmplăria de lemn, atât cea interioară, cât și cea exterioară și se vor reface pardoselile și acoperișul. De asemenea, se vor reface aleile, rigolele și platformele din piatră naturală.

Lucrările, în valoare de de aproximativ 650 de mii de euro, se vor întinde pe o perioadă de 6 luni, iar Consiliul Județean Botoșani contribuie cu o cofinanțare de peste 126 de mii de euro

Casa Memorială „George Enescu”a mai fost reabilitată în anii ’90, însă lucrările nu au fost de anvergură.

Proiectul „History and Music – values that bring us together”, prin care se asigură finanțarea, vizează dezvoltarea economică și creșterea potențialului turistic al zonei eligibile transfrontaliere prin investiții comune în conservarea și restaurarea patrimoniului cultural și istoric din Rezervația Orheiul Vechi – Republica Moldova și Casa Memorială „George Enescu” Liveni. În același timp, proiectul urmărește organizarea de activități de promovare și evenimente culturale comune.

(Visited 76 times, 1 visits today)