Cele mai citite

loader-image
Botoșani
15:09, 20 aprilie 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 46 %
Wind 21 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 19 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:14
Sunset Sunset: 19:09

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Încep lucrările la Drumul Mănăstirilor

23 iunie 2021 | Video

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Astăzi încep lucrările la drumul judeţean DJ 208 H care asigură legătura între mai multe mănăstiri din judeţul Botoşani.

Conducerea Consiliului Județean și a Direcției de Drumuri și Poduri a predat amplasamentul firmei care va reabilita cei 12,7 km de drum pietruit pe traseul Vorona – Oneaga – Pădureni.

„Exact în ziua în care s-au împlinit opt luni de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, am avut onoarea de a preda constructorului amplasamentul pentru modernizarea Drumului Mănăstirilor, un sector de drum care a fost greu încercat în ultimii ani, dar pe care-l vom moderniza pentru a pune în valoare potențialul turistic al zonei. Vrem ca lucrurile să intre în normalitate și noul constructor să recupereze din timpul pierdut din cauza fostului constructor care a denunțat contractul. Este o investiție de 30 de milioane de lei, din care un sfert este asigurată de către Consiliul Județean, iar restul prin Programul Național de Dezvoltare Locală II”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Conform contractului încheiat de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, peste 18 luni drumul care leagă Mănăstirea Vorona, Schitul Sihăstria Voronei, unde a început viaţa monahală Patriarhul Teoctist, dar şi Mănăstirea Coşula, va fi asflatat în totalitate, astfel încât accesul în și către localitățile pe care le tranzitează, dar și la lăcașurile de cult, să fie mai facil.

Drumul mănăstirilor va fi modernizat în baza unui proiect cofinanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de aproape 30 de milioane de lei.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri