VIDEO/FOTO Invitați de seamă și un SHOW TOTAL la inaugurarea noului stadion din Orașul Săveni

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Una dintre cele mai importante investiții din orașul Săveni, Complexul Sportiv, este, de miercuri funcțională, și asigură sportivilor din oraș condiții optime pentru antrenamente și competiții.

Pe o suprafață generoasă de 10.000 de mp, sunt amenajate mai multe terenuri de fotbal, volei și baschet, cu tribună acoperită de 800 de locuri sub care sunt amenajate vestiare, sală de conferințe, cabinet medical, birouri, grupuri sanitare, zonă de încălzire pentru sportivi. Nu lipsește nici nocturna sau tabela de marcaj. Investiția, în valoare de 2 milioane de euro, a fost realizată prin Compania Naţională de Investiţii partea de utilități fiind asigurată din bugetul local.

Complexul Sportiv a fost inaugurat, miercuri, de administrația locală, care a reușit să transforme vechiul stadion orășenesc într-o bază sportivă modernă, demnă de un oraș în continuă dezvoltare.

La eveniment au participat autoritățile județului, prefectul Sorin Cornilă, președintele CJ Doina Federovici, senatorul Lucian Trufin, deputații Alexandra Huțu și Dan Șlincu, primarii din localitățile învecinate, chiar și de pe malul Prutului, indiferent de culoarea lor politică precum și oficiali din raionul Edineț- Republica Moldova.

Mai întâi au vizitat Liceul “Dr. Mihai Ciucă”, recent modernizat cu 3 milioane de euro, o investiție extrem de complexă și care oferă elevilor cele mai bune condiții pentru învățare.

Apoi au participat, împreună cu locuitorii orașului, la festivitatea de inaugurare a Complexului Sportiv, primul eveniment găzduit oficial de acest obiectiv, sub semnul drapelului României.

Autoritățile nu au ratat ocazia de a aprecia implicarea și efortul depus de administrația locală pentru dezvoltarea orașului. La rândul său, primarul Relu Tîrzioru a mulțumit celor care au contribuit la realizarea investițiilor importante pentru oraș, în mod special companiei Southern Harvest, partener privat cu aport deosebit în susținerea economiei și proiectelor locale, sponsorul principal al evenimentului de miercuri.

Cu această ocazie au fost premiați tinerii sportivi din Săveni, dar si pompierul Iulian Rotariu, participant la numeroase curse de maraton, devenind, astfel, adevărați ambasadori ai judeţului şi ai ţării. Printre sportivii premiați care fac cinste județului dar si orașului Săveni s-au regăsit și de doi jucători de handbal, între care și fiul primarului, Adi Tîrzioru.

Evenimentul grandios a inclus un concert susținut de artiști de marcă ai scenei românești și internaționale: Holograf, Direcţia 5, Mirel Manea Orchestra şi Dimma’s, show de lasere şi lumini şi un foc de artificii.

(Visited 2.311 times, 1 visits today)