VIDEO/FOTO Joc și voie bună la „Ziua Satului Corni”

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Comuna Corni are, din această lună, doi noi cetățeni de onoare.

În ședința solemnă a Consiliului Local, primarul comunei Vărvăruc Valerian a acordat titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Corni etnografului Angela Paveliuc Olariu, Doctor în Etnografie, omul care a promovat ceea ce este mai frumos în cultura și tradițiile județului Botoșani, și „Cetățean de Onoare Post-mortem” profesorului Popovici Vasile, poet desăvârșit, născut în Corni.

Evenimentul a fost unul dintre cele mai importante din seria celor dedicate , la care au participat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, dar și o parte dintre parlamentarii și consilieriii județeni sau primarii social-democrați.

Cu această ocazie au fost premiate și 15 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Momentul aniversar a fost presărat cu suite de dansuri și cântece populare, interpretate de tinerii din Ansamblul Artistic ,,Flori de Corn” .

Manifestările dedicate Zilelor Comunei Corni au mai inclus un concurs de bătut toaca, o expozitie de columbofilie.

Duminică toată suflarea satului a participat la spectacolele care au avut loc pe stadionul din comună. Pe scenă au urcat, mai întâi, oficialitățile invitate și primarul comunei, Valerian Vărvăruc, care au vorbit locuitorilor comunei despre prezentul comunei și proiectele de viitor.

Spectacolele au fost susținute de artiști populari de înaltă ținută, între care Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor, Fanfara Rapsodia din Corni, Formația Mugurașul de la Școala din Corni, Trupa Nemuritorii și Ansamblul Codrulețul din Vorona.

(Visited 1.234 times, 1 visits today)