Cele mai citite

loader-image
Botoșani
03:54, 29 februarie 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 84 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Județul Botoșani este promovat în întreaga lume printr-o bancnotă extrem de valoroasă

30 august 2023 | Video

Județul Botoșani este promovat în întreaga lume printr-o bancnotă extrem de valoroasă.

Nu are valoare monetară, ci una patriotică și foarte importată mai ales pentru colecționari, și nu numai.

Cele 4 mari genii românești, născute la Botoșani, Eminescu, Iorga, Enescu și Luchian, sunt reprezentați pe Bancnota suvenir de 0 Euro „Personalități din Botoșani”, un instrument de promovare a unor branduri de interes național, lansat în urmă cu 8 ani în Franța.

Realizată cu aprobarea Băncii Naționale a Franței în una din imprimeriile acreditate de către Banca Centrală Europeană,, aceasta are caracteristici de securitate similare bancnotelor reale și un design unic, atrăgător, asemănător, dar nu confundabil cu acestea.

Bancnota suvenir de 0 Euro „Personalități din Botoșani”, completează colecția românească de 12 bancnote, dar și colecția europeană .

A fost lansată miercuri, la Muzeul de Istorie Botoșani, în cadrul unui eveniment la care au participat administratorul public al județului Botoșani, Cristi Nistor, directorul Muzeului Județean , Aurel Melniciuc, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Dănuț Huțu, colecționari, dar și reprezentanți ai Societății Numismatice Române.

Bancnota suvenir de 0 Euro „Personalități din Botoșani”este prezentată într-o mapă specială, prevăzută cu un buzunar interior transparent, spațiu în care se regăsește bancnota. Mapa, tipărită în condiții grafice deosebite, are imprimate pe cele patru fațete imagini cu Casele Memoriale ale celor patru titani ai culturii românești, născuți la Botoșani: Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian.

De joi , Bancnota suvenir de 0 Euro „Personalități din Botoșani”va putea fi cumpărată de la toate punctele muzeale din județul Botoșani, la pretul de 21 de lei. Doar câteva mii de exemplare vor circula în țara noastră și în întreaga lume.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri