VIDEO/FOTO La Unteni, investiţiile continuă în ritm susţinut

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Toate drumurile asfaltate!
Asta își dorește primarul Constantin Paladi pentru comuna pe care o păstorește.
După ce a asfaltat cele mai circulate căi de acces, administrația locală din Unțeni a alocat fonduri din bugetul local și pentru reabilitarea drumului comunal DC360. Acesta asigură accesul locuitorilor Ia gospodăriile administrative, economice și educaționale din comună și județ, dar face legătura și cu drumul național DN 29D, scurtând, practic traseul spre județul Iași.

Întreținerea periodică, prin balastare ar fi fost o soluție provizorie și costisitoare și nu ar fi protejat drumul de degradările provocate de hidraulica defectuoasă.

Așa că soluția cea mai eficientă a fost pusă în practică, iar drumul a fost asfaltat.

Porțiunea de drum comunal DC360 este modernizata pe o lungime de 1.163 de metri. Lucrarea este finanțată din bugetul local, iar valoarea se ridică la 2,4 milioane de lei. Drumul este de o importantă deosebită, datorită faptului că scurtează drumul spre Iași cu cel puțin 30 de minute”, declară Constantin Paladi, primarul comunei Unteni.

Urmează execuția de șanțuri și rigole betonate pentru preluarea și dirijarea apelor, construirea de podețe transversale și execuția de marcaje rutiere.

În agenda primarului Constantin Paladi sunt mai multe proiecte de investiții în infrastructura comunei, în principal cea rutieră, dar și proiecte de construire și extindere a rețelelor de apă și canalizare.

„Comuna Unteni are depuse și aprobate trei proiecte prin programul „Anghel Saligny”. Vorbim despre exinderea de alimentare cu apă în satele Soroceni, Burlesti și Manastireni în valoare de 10,5 milioane de lei. Mai vorbim și despre modernizarea unor drumuri sătești pe o lungime de aproximativ de șapte kilometri, în valoare de 14 milioane de lei”, declară Constantin Paladi, primarul comunei Unteni.


(Visited 902 times, 2 visits today)