VIDEO/FOTO Locuitorii comunei Broscăuți petrec, ca nimeni alții, la Hramul comunei


De 4 ani, locuitorii comunei Broscăuți petrec, în toiul verii, ca nimeni alții, la Hramul comunei, de Sfânta Marie Mare.

Primarul Aurel Costel Agheorghițoaei, Primăria și Consiliul Local le creează în fiecare an un prilej de întâlnire cu cei dragi, de acasă și de peste hotare, de socializare și de distracție.

La Ziua Comunei Broscăuți s-au strâns, laolaltă, și în această vară, neamurile, vecinii, prieteni și frații, la Sala Sporturilor, acolo unde s-au desfășurat evenimentele estivale mult așteptate de localnici.

Spectacolul a început la ora 13 și a fost un adevărat regal folcloric, oferit de orchestra Rapsozii Botoșanilor “Ioan Cobîlă” și soliștii săi: Brândușa Covalciuc-Ciobanu, Dan Doboș, Alina Huțu, Constantin Petrescu.

Între concerte, autoritățile locale au adus, în fața publicului, modele de viață, de căsnicii îndelungate, bazate pe valori trainice și sănătoase. Pe scenă au fost invitați bunici cu părul alb din Broscăuți, la braț, așa cum au trecut, împreună, preț de 5 decenii, prin viață. Au retrăit emoția binecuvântării, la slujba de mulțumire oficiată de preoții din comună și au primit semne ale recunoștinței și respectului pe care comunitatea, și mai ales generația de astăzi, le datorează.

Un moment emoționant la care au participat și invitații primarului Aurel Costel Agheorghițoaei : vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, parlamentari social-democrați, reprezentanți ai Instituției Prefectului, consilieri județeni, șefi de instituții și primari din localitățile vecine.

Au dăruit bună-dispoziție păstrătorii tradițiilor din satele Moldovei și Bucovinei: Fanfara și Grupul Vocal „Datina Străbună” ale Școlii Dimitrie Pompeiu din Broscăuți, Alexandru Brădățan, Constantin Atodiresei și Teodora Grumeza.

Seara a fost rândul tinerilor să se distreze la discotecă.

(Visited 1.967 times, 2 visits today)