Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Locuitorii din Nordul și Estul județului Botoșani nu vor mai circula pe drumuri de piatră

3 mai 2023 | Video

Consiliul Județean și-a propus să modernizeze 40 de km de drumuri județene care, în acest moment, sunt de piatră, cu fonduri din Programul Național de Investiții «Anghel Saligny».

Două dintre proiectele care au primit finanțare au depășit faza licitației și urmează să fie implementate.

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a finalizat licitația pentru modernizarea Drumului Județean 294C, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C și a desemnat o asociere din firmele Vulturi Botoșani, Try Grup Betoane Botoșani și Dimex-2000 Company Bistrița-Năsăud. Lucrările, în valoare de 50 de milioane de lei, vor avea o durată de execuție de 15 luni de la emiterea ordinului de începere.

Recent a fost finalizată și licitația pentru reabilitarea Drumului Județean DJ293A, Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca, fondurile fiind obținute de către Consiliul Județean Botoșani tot în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Pe acest tronson, lucrările, în valoare de 24 de milioane de lei, se vor întinde pe o distanță de 6 kilometri, durata de execuție fiind de 18 luni de la emiterea ordinului de începere.

În diferite faze ale licitației mai sunt proiectele de modernizare a încă două sectoare de drum județean de piatră: DJ291K, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa , în lungime de 7 km și DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești , în lungime de 10,6 km.

În paralel, se lucrează la finalizarea documentației tehnice și a celei de finanțare pentru DJ 291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (în lungime de 10 km), pentru a putea fi scoasă cât mai repede la licitație și execuția acestor sectoare de drum.

În cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, consiliile județene au primit, fiecare, câte 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri