Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Locuitorii satelor din comuna Vârfu Câmpului au întâmpinat toamna cu roade bogate, dar și cu o distracție pe cinste

24 septembrie 2023 | Video


A fost sărbătoare pe Valea Siretului, la final de Răpciune(septembrie).

Locuitorii satelor din comuna Vârfu Câmpului au întâmpinat toamna cu roade bogate, după un an în care au muncit din greu pentru a-și umple hambarele.

Oameni gospodari au strâns de prin grădini, de pe câmpuri și din livezi, roadele muncii de peste an, și le-au adus în fața tuturor, pentru a se mîndri cu ele la Ziua recoltei.

Manifestarea organizată de primărie și Consiliul Local a debutat sâmbătă cu evenimente memorabile pentru seniorii comunității.

Mai multe cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost binecuvântate în cadrul unei ceremonii religioase de mulțumire, oficiată la Biserica Maghera, apoi felicitate și premiate de administrația locală, care le-a oferit, în pus, și un spectacol folcloric susșinut de Ansamblurile “Sirețelul” din Vf. Câmpului, “Flori de Busuioc” din Trușești și “Dor de plaiuri Corlățene” din Corlăteni.

Copiii și tinerii, au avut parte, la rândul lor, de momente de divertisment până seara, târziu.

În Ziua de duminică, toată suflarea locului s-a adunat pe terenul de sport. Acolo, după o paradă tradițională ș o horă tradițională,ca la moldoveni, a fost deschisă și Expoziția Agro-zoo.

Prilejul perfect pentru fermierii și producătorii agricoli, au expus, cu vânzare, tot felul de legume, fructe, animale, produse și mâncăruri tradiționale și orice poate produce un om gospodar. Cei mai valoroși dintre ei, fii ai satului, au fost premiați de primarul Maria Huțu.

La ediția din acest an, comuna Vârfu Câmpului a semnat un acord de cooperare transfrontalieră cu localitățile Cuciurul Mare și Herța din Ucraina

Momentele au fost împărtășite cu foarte mulți invitați: mai mulți parlamentari social-democrați, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, subprefecții Paula Berentan si Tiberiu Manolache, consilieri județeni, sefi de institutii, primari din județ.

A revenit acasă, în dublă calitate, de autoritate și fiică a satului, și deputatul Alexandra Huțu, care și-a exprimat mândria că s-a născut în aceste locuri încărcate de istorie, tradiție și despre care se vorbește numai de bine.

Locuitorii din comuna Vârfu Câmpului au făcut din această sărbătoare a comunei și o sărbătoare a pământului de care țăranul român a fost și este strâns legat, dintotdeauna.

Ca la orice sărbătoare, muzica a reunit oameni din toate satele, din toată zona și de departe. Pentru toți au susținut spectacole mai multe ansambluri și mai mulți artiști populari:. Alin Gaidur, Alexandra Olariu, Medeea Cojocariu, Florin Cojocariu, Formația instrumentală „Sirețelul” Grupurile folclorice din Cuciurul-Mare, Herța și Vancicăuți, Ucraina, Fanfara „Poiana-Zvoriștea”, ALEXANDRU BRĂDĂȚAN, ION PALADI, Marius Zgâianu, Dan Doboș, Fanfara „Florile Bucovinei” din Cândești, Ansamblul „Izvorașul” din Hliboca, Ucraina, Grupul folcloric „Glasul Bucovinei” din Frătăuții Noi, Fanfara „Zamostea” Ansamblul „Codrenii” din Republica Moldova, Fanfara „10 Prăjini” din Iași, „FETELE DIN BOTOȘANI” .

Sărbătoarea s-a încheiat cu tradiționala horă a satului, în compania interpretului Marius Strugariu.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri