Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Lucrările la drumul județean 282 B, Prăjeni – Plugari, intră într-o nouă ETAPĂ

6 iulie 2021 | Video

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

În această săptămână pe drumul județean din zona localitații Prajeni care face legătura cu localitatea Plugari din județul Iași se va începe turnarea  stratului de balast stabilizat, pentru ca apoi să poată turna primul strat de asfalt. În acest context au avut loc discuții între conducerea Cj Botoșani și reprezentanții firmei care efectuează lucrarea de modernizare a celor 2,77 kilometri de drum rămas de piatră, pentru a găsi cele mai bune soluții de lucru, astfel încât traficul să nu fie închis.

Din cauza stării proaste a drumului național către Iași și a tergiversării lucrărilor la acesta timp de mai bine de un an, de când s-a finalizat licitația pe DN 28B, cea mai mare parte a traficului s-a mutat pe drumul prin Prăjeni. Din păcate, pe aici și-au mutat rutele și transportatorii care neglijează restricțiile de tonaj, iar prin supraîncărcarea mașinilor, drumul este pus în pericol.

Astfel, au fost căutate împreună cu reprezentanții firmei constructorului cea mai bună soluție pentru a trece la ultima etapă a modernizării căii de rulare, turnarea stratului de balast stabilizat și a primului strat de asfalt și s-a ajuns la concluzia că se va lucra mai mult seara, întâi pe un sens de mers și apoi pe celălalt. Autoritățile dac un apel către șoferi să evite, pe cât posibil, în perioada următoare, deplasările pe această rută.

În prezent, se execută lucrări de refacere a unui pod, în zonă traficul fiind dirijat pe un singur fir.

Lucrările la acest sector de drum, lung de 2,77 kilometri, au început în această primăvară, fiind întârziate de numeroase contestații depuse de constructori în cadrul procedurii de achiziție.

Lucrările de modernizare pe această lungime de drum se ridică la 8,5 milioane de lei, bani asigurați de Consiliul Județean Botoșani.

 

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri