VIDEO/FOTO Lucrările la Drumul Mănăstirilor au fost reluate

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Lucrările la Drumul Mănăstirilor au fost reluate. Acestea sunt în diferite stadii, în funcție de zonele pe care se realizează investiția. Pe mai multe tronsoane din zona Vorona – Oneaga – Pădureni se ridică ziduri de sprijin, de toarnă straturi de piatră și se construiesc șanțuri și rigole, astfel încât, peste câteva săptămâni, primii kilometri de drum vor fi asfaltați.
Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Ghiorghian, au vizitat șantierul pentru a se asigura că lucrările sunt în grafic.

Drumul mănăstirilor este modernizat în baza unui proiect cofinanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de aproape 30 de milioane de lei, un sfert din sumă fiind asigurată de către Consiliul Județean.

Practic, este vorba despre un sector de drum pietruit în lungime de 12,7 km, care, odată asfaltat, va pune în valoare potențialul turistic al zonei.

Amplasamentul a fost predat în luna iunie 2021, iar termenul de execuție este de 18 luni. Practic, până la sfârșitul anului, drumul care leagă Mănăstirea Vorona, Schitul Sihăstria Voronei, unde a început viaţa monahală Patriarhul Teoctist, dar şi Mănăstirea Coşula, va fi asfaltat în totalitate. Astfel accesul în și către localitățile pe care le tranzitează, dar și la lăcașurile de cult, se va face pe un drum modern, pe care se va circula în cele mai bune condiții.

(Visited 881 times, 1 visits today)