VIDEO/FOTO Lucrările la drumul strategic avansează pe toate tronsoanele

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Lucrările la drumul strategic avansează pe toate tronsoanele. Constructorii au înțeles mesajul autorităților și lucrează intens pentru a finaliza investițiile cât mai repede .Pe tronsonul 2, cel mai lung din proiectul de modernizare a celro 106 km de drum județean, s-a ajuns la etapa asfaltului experimental.

Pentru ca drumul să fie de cea mai bună calitate, pe o lungime de 600 de metri între localitățile Todireni și Hlipiceni, s-au turnat toate straturile de structură plus primul strat de asfalt, cu scopul de a se optimiza soluțiile tehnice. Șoferii vor circula, o perioadă, pe această porțiune, iar constructorul va urmări cum reacționează solul la trafic și greutate în mai multe zone cu pământ diferit, după care va adapta soluțiile tehnice la profilul diferitelor sectoare de drum.

Lucrările au fost inspectate de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici și vicepreședintele Dorin Birta.

Lotul doi al drumului strategic este cel mai lung, măsoară 51 de kilometri și cuprinde axul central al drumului strategic, Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești. Lucrarea a fost adjudecată de asocierea Cornell’s Floor – Construct Com – Test Prima – Autotehnorom, iar valoarea licitată este de 208,3 milioane de lei cu TVA.

(Visited 898 times, 8 visits today)